ETISKE MERKER VI FØRER

Vakre smykker med vakre historier

tara smykker 2

Smykkeproduksjon er big business i India, og det er ofte en dyster bakgrunn bak de vakre og billige smykkene . Det meste produseres av små håndtverksgrupper. De er sjelden eller aldri i posisjon til å kunne forhandle eller kreve en anstendig pris for sine varer.  Barnearbeid er svært vanlig. Lønninger til barn er langt billigere, små hender jobber bedre og raskere.

Og her kommer TARA Projects inn. TARA står for TRADE, ALTERNATIVE, REFORM og ACTION, og har i over 40 år arbeidet for å bedre menneskers livsgrunnlag i Dehli og de nærliggende landsbyene. TARA Projects leder vei i å forsvare og forbedre arbeidernes rettigheter og kampen mot barnearbeid.

 

TARA tror på Fair Trade som et sterkt virkemiddel for å bidra til å endre menneskers liv, og for å beskytte barn mot utnytting. De støtter små håndtverksgrupper til å få økonomisk makt til å kunne selge sine varer til en god pris. Gjennom Fair Trade og bra design bidrar TARA til en positiv forandring for smykkeprodusenter i Dehli. Når foreldrene har en lønn det går ann å leve av, kan de sende barna på skole, istedenfor ut i arbeid. Barn er fremtida, og barns utdanning er så utrolig viktig.

TARA Projects ansetter kun voksne. I tillegg til en lønn det går ann å leve av, så tilbys trygge arbeidsforhold, spareprogrammer, helsetilbud, opplæring og muligheter til utvikling. I tillegg støtter TARA Projects et skoleprogram for barnearbeidere. Mere enn 1100 barn er deltagere og får muligheten til utdanning og til å komme seg bort fra utnytting i arbeidsmarkedet og fattigdom.

“We believed that fairness in trade could bring prosperity and peace in society.”

TARA er stolt medlem av World Fair Trade Organization (WFTO). Mange av de fine smykkene du finner her hos LiBe og på nettbutikken etiskmote.no er produsert hos TARA.

new-Ifat-logo-300x297

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s