Gaver med mening

12 gaveideer til henne – økologisk, fair trade, bærekraftig – smykker, klær, interiør

De beste gavene er de som er gjennomtenkt og personlige, og som har en god historie bak seg – som bidrar til å gjøre verden litt bedre også for de som produserer varene.

Her er noen tips til unike gaver fra noen av mine favorittbutikker og merker, som også har et etisk og miljøvennlig fokus.

Og de er alle fra nettbutikker og kan klikkes hjem fra sofaen din 🙂

1.  STAR MESSING ØREDOBBER kr. 199,- i nettbutikken ETISKMOTE.NO 

Lekre øredobber, håndlaget i messing av Bombolulu i samarbeid med Fair Trade Fashion Pioneeren People Tree.  Bombolulu har en sosialt ansvarlig Fair Trade workshop i Mombasa, Kenya, som gir trygge arbeidsplasser og muligheter for funksjonshemmede, som ellers har store vansker med å finne arbeid. De ansatte har fast lønn, helse tilbud, boliger for de mest trengende, skole for de ansattes barn m.m. Bombolulu er kjent for sitt gode håndtverk i messing, hvor alt lages for hånd. star-drop-earrings-in-brass-efbf5ffccf47

 

2. Ulltrøye fra Living Craft kr. 399,- fra nettbutikken ENGLEBARN.NO

Superdeilig undertrøye i ull og økologisk bomull – et favorittplagg! Englebarn fører et bra utvalg til både dame, herre og barn fra dette miljøbevisste merket. Living Craft tilbyr miljøvennlige økologiske naturlige tekstiler, produsert på en bra måte.

4501_aub_2

 

3. Queen Saba Håndvevde SILKESKJERF – kr. 899,- i nettbutikken ETISKMOTE.NO

Et lekkert skjerf gleder en hver kvinne, og dette gleder flere; kvinner og menn i Etiopia, gjennom Fair Trade bedriften Sabahar.  Dette er håndlaget fra start til slutt; håndspunnet silke, håndvevd, farget for hånd med plante/krydder farger.En miljø og sosialt ansvarlig bedrift som virkelig skaper muligheter. ELSK!

1440010544-queensabachoice_3

 

4. Håndlaget Smykke i Messing  – kr. 564,- hos JUSTFASHION.NO

Just Fashion er en norsk nettbutikk som jobber nært med små og eksklusive europeiske designere. Fokuset er å vise verden at bærekraft kan være en naturlig bonus, ikke et offer. Tanken bak er at skal man få til endringer, må man bruke tid og ærlige prosesser. De fører bl.a  smykker fra A/BARENESS som er et Norsk Slow Fashion Brand, som designer og lager tidløse smykker og tilbehør med fokus på en etisk og bærekraftig produksjon i Nepal. A/BARENESS støtter GIVE BACK prosjektet i Nepal, hvor det bl.a gis rent drikkevann til skolebarn i Nepal. Fint smykke med fin historie!

abareness-chandra-necklace-just-fashion-650x920

5. ETHEL Flettet serveringskurv kr. 299,- fra nettbutikken DREAMSCOLLECTED.NO

Så lekker i sin enkelhet! Håndlaget i Kampala, Uganda av raffiapalme og bananblader. «Kurvene fra EvaMia lages av Ethel, vår venninne som i likhet med oss forfølger gründerdrømmen. Hun finansierer studier og skole til barna sine gjennom å lage kurver for oss. » 

Dreamscollected har et fint utvalg av håndlagde varer fra Palestina og Uganda, samt vintage/second hand håndplukkede klær.

15078621_639411386219658_3587393142885373051_n

 

6. STRØMPEBUKSER i resirkulert nylon – fra kr. 199,- ETISKMOTE.NO

De fantastisk gode og prisvinnende strømpebuksene fra Swedish Stockings er et MÅ HA i en kvinnes undertøyskuff! Produsert i Italia i en fabrikk som drives hovedsakelig på energi fra solceller og hvor vannet som brukes, blir renset og går tilbake til jorda som rent vann. I tillegg til en miljøvennlig produksjon, er de designet med en veldig god passform. De er høye på livet og veldig fleksible og behagelige å ha på seg.

just-fashion-ethical-stockings-olivia-black-swedish-stockings

 

 

7. BESKYTTELSE AV NESEAPEN i Borneo – kr. 300,- gjennom REGNSKOGFONDET 

Neseapen bor på Borneo, et av stedene i verden der flest pattedyr er truet. Regnskogen i Sørøst-Asia er et av verdens rikeste økosystem. Den er også den regnskogen i verden som ødelegges raskest. Neseapen trenger derfor hjelp fra oss. I Regnskogfondets nettbutikk finner du mange muligheter til gave til den som har alt!

gavebevis_neseape_nettbutikk

8. Pyjamas i ØKOLOGISK bomull & Fair Trade –  kr. 689,- hos ETISKMOTE.NO

Superdeilig pyjamas, som blir enda bedre når man vet hvilken bra måte den er produsert på! Den er fra People Tree, som jo er pioneeren innen Fair Trade Fashion, og denne er produsert i India av Assisi, en Fair Trade bedrift, som ble etablert nonner, for å hjelpe særlig døve og stumme kvinner som var i en vanskelig situasjon. Gjennom arbeid hos Assisi får de en trygg og god arbeidsplass, en rettferdig lønn, bonus, og opplæring for å kunne starte egen business etterhvert ❤ WomenPower!

picmonkey-collage1

9. COSMIC ELEPHANT t-shirt – ØKOLOGISK & FAIRTRADE kr. 399 fra EARHTEREAL.NO

Sett så fin? Wao! Earthereal et Norsk klesmerke med en visjon om å være med på å transformere klesindustrien til å bli mer rettferdig, mer miljøbevisst og mer kreativ. Kle deg i universets vakre farger, og bli med oss på reisen mot en grønnere moteverden!

earthereal

10. Yoga/Treningstøy i resirkulert materiale. Fra kr. 699,- nettbutikken RIPPLEWAY.NO

Treningstøy i miljøvennlig materiale, som puster og fungerer bra – det liker vi! Under The Same Sun er et svensk merke som designer trendy og behagelig treningstøy i resirkulert polyester. Både leggings og topper i ulike design. Rippleway er en skjønn butikk på Nøtterøy med fokus på merker som tar et sosialt ansvar.

under-the-same-sun

11. MYSSY lue i økologisk ull – kr. 699,- i nettbutikken ETISKMOTE.NO

ELSK – ELSK!! Myssyfarmi er en prisbelønna økologisk gård i Finland. Disse luene er strikket av ulla fra gårdens sauer, ubehandlet, naturlig økologisk, og håndstrikket av bestemødrene i nabolaget. Skikkelig gode og varme. ONE SIZE som passer de fleste, da de former seg etterhvert som de brukes og blir en favoritt!

stripped-dressed-cropped-bilde

12. Håndvevde Fair Trade Kjøkken håndklær – kr. 199,- hos ETISKMOTE.NO

Enda et produkt fra fantastiske Sabahar nå i julen – perfekt liten julegave er disse fine og gode håndklærne i den mykeste etiopiske bomullen.  Passer perfekt i det skandinaviske interiøret. Finnes også i store badehåndklær til kr. 499,-

1430722291-gondarhthanging_main_0

Legg gjerne igjen en kommentar med dine beste miljøvennlige og etiske gavetips!

GOD JULEGAVESHOPPING – HUSK VI HAR MAKT TIL Å PÅVIRKE MED HVORDAN VI BRUKER PENGENE VÅRE ❤

 

 

 

2 replies »

  1. Jeg vil anbefale å sjekke ut div nettbutikker som fører produkter i alpakka. Den mest miljøvennlige og varmeste animalske fiberen. http: www. norskalpakkabutikk.no og
    http:www.alpakkabutikken.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s