Kroatia ferie med kun håndbagasje

10 DAGERS SOLOREISE MED BARE HÅNDBAGASJE - ja, det er fullt mulig ☀️

Skal du ut på reise i sommer? Da anbefaler jeg  å reise med kun håndbagasje i en liten sekk. Du tenker, nei det går ikke! Jo, det gjør det, og det er en sann befrielse.

Kun håndbagasje gir ro! En liten sekk på ryggen og et fint nett som fungerer som veske. Slippe å tenke på bagasje som må sjekkes inn her og der, slippe å være engstelig om noen tar feil svart koffert på bussen, på ferja, på toget, og ikke minst mye billigere flybillett om du må fly! Og flyreisa blir også litt mer miljøvennlig med mindre bagasje!  Og å slippe å tenke frem og tilbake på hva du skal ha på deg - for du har rett og slett ikke så mye å velge i 😅 

 All good to go and Explore☀️💃🏼🌻 

Slenge den lille MELA WEAR sekken på ryggen og ut og utforske nye byer og steder. I LOVE IT! At sekken er Fair Trade og Økologisk er jo også et stort pluss!

I mai var jeg på en 10 dagers soloreise i Kroatia. Jeg fløy fra Gardermoen til Split hvor jeg hadde noen fine dager i gamlebyen, før jeg tok ferja ut til Hvar.
Her er hva jeg hadde med meg på tur i den lille rosa MELA ANSVAR  sekken min på ca 15 L + 5 L  inkl et antrekk jeg reiser med:
* 3 lette tynne lin og bomullsbukser + en varmere leggings
* 3 lette tynne kjoler/tunikaer 
* 4 truser + 2 par tynne sokker
* 1 par sandaler + 1 par joggesko
* 1 tynt stort ullskjerf 
* En liten pose med toalettsaker (Såpe og shampo i stykker fra f.ex ISANGS er geniale)
* 2 pocketbøker
* 3 t-shirt/topper
* 2 tynne linskjorter som funker som tynn «jakke»
* 1 tynn vid ullgenser (ullgenserne fra BY BASICS er å anbefale - de er tynne, men varme og tar liten plass) 
* 1 stort tynt badehåndkle (Selvsagt badehåndkle fra SABAHAR - de er fantastiske å ha med på reise - veier lite, tar lite plass, lett å skylle opp, tørker fort + at de er utrulig fine) 
* 1 bikini
+ bittelitt vaskepulver i en lynlåspose, så skyller jeg opp truser og det som trengs 
+ og dette er viktig: et fint handlenett med innerlomme som også fungerer som veske. 
Jeg velger klær i naturmaterialer som lin, bomull og ull, som er luftige og puster godt og er lette å skylle opp. Nei takk til tett polyester!!
Jeg brukte ikke alle klærne en gang, og kunne faktisk klart meg med mindre også. 
Kluet er at alle disse plaggene kan kombineres og passer sammen! Når temperaturen varierer fra 16-22 grader er det superviktig! 

Og hvordan får jeg plass til alt dette i en liten sekk? Jo, jeg ruller klærne tett sammen og presser de på plass. Å tenke krøllefritt er bare å glemme. Men det gjør ingenting - det er ferie - kan ikke tenke på sånt
På de fleste flyreiser kan du ha 8 kg håndbagasje + en liten veske. 
Jeg reiste på budsjett og valgte å leie rimelige små leiligheter med eget bad og kjøkken + balkong fra 350 - 750,- natta. I Split bodde jeg i en flott leilighet midt  gamlebyen innenfor murene, med nydelig balkong inn mot stille bakgård. På Hvar bodde jeg i en vakker liten 1-roms i et privat gjestehus oppi fjellsida i Hvar by, med 2 min gåtur ned til torget og havna. Balkong med utsikt utover fjellene og torget. Å reise alene kan være dyrt, og ofte er prisene på overnatting den samme om man er 1 eller 3. Da er det fint å kunne reise litt utenfor høysesongen i juli, da prisene gjerne er halvparten på overnatting. Jeg ordner meg  frokost selv, og så unner jeg meg alltid en god middag med god drikke på en koselig lokal restaurant. Et annet godt tips: gå inn i de små koselige bakgatene og smauene, det er der du finner de koselige spisestedene med sjarm. 
 
LIBE har nettopp fått inn nye MELA ryggsekker og vesker som er perfekte for en reise med bare håndbagasje. Klikk på bildet, så ser du utvalget!
God planlegging og god reise ☀️
Noen tips til en mere miljøvennlig reise: 
* Må du fly, så fly direkte med minst mulig bagasje
* Bo på hoteller som er lokaleid. Om du velger AirBnb så velg de som leier ut en del av egen bolig e.l - ikke hos bolighaiene som har kjøpt opp byleiligheter på bekostning av lokale som må flytte ut av bysentrum. 
* Spis lokal mat, drikk den lokale vinen
* Reis med lokal bussen til nye steder i nærområdet - 1 time på lokalbussen er en opplevelse de fleste steder! 
...
Gamlebyen i Split
Egenkomponert frokost på balkongen i Hvar 
 
Tilbake til bloggen

2 kommentarer

Du inspirerer 👏🏻👏🏻

Devika Fossen

Tusen takk for mange gode tips. Blir nok håndbaggasjeferie på meg neste gang👍😊.

Heidi Lien Hagen

Legg igjen en kommentar